Tematem tej wyprawy było wielkie gotowanie z Małym Kucharzem. Podczas tej wyprawy to dzieci szykowały śniadanie dla ojców a ci byli tylko pomocnikami.
Natomiast posiłkiem głównym były pieczone na szamocie podpłomyki i szaszłyki. Każdy dostał odpowiednie zadanie do wykonania. Jednak, żeby dobrze upiec podpłomyk należy się dowiedzieć jak go przygotować. Tutaj wiedza i wykształcenie piekarskie księdza Piotra Wadowskiego były nieocenione. Podczas jego szkolenia dowiedzieliśmy się wszystkiego o ziarnach i mąkach.
Wielką niespodzianką był deser – tata Paweł przywiózł ze sobą sprzęt do produkcji waty cukrowej – wszyscy byliśmy nią oblepieni 😉
Oczywiście mnóstwo zabawy na wodzie, nocne podchody GPS, podczas których jedna z grup się zagubiła 😉 i wiele wspaniałych chwil. Jak zwykle wielkim wsparciem duchowym obdarzył nas ksiądz Piotrek. Znowu mieliśmy szanse na polową Mszę świętą, do której ołtarz tym razem przygotowali ojcowie: